niedziela, 19 lipca 2015

Koktajl pomarańczowy








O pomarańczy nie trzeba pisać, wszyscy ją znają i cenią za jej właściwości.
Jeśli chodzi o kaki (Persymona), jest doskonałym źródłem witaminy A, zawiera też witaminę C i błonnik.
Badania wskazują, że wyciągi z kaki znaczne zmniejszają poziom ogólnego cholesterolu i mogą hamować rozwój komórek białaczki.
Koktajl o takim kolorze stanowi doskonałe źródło energii i sił psychicznych. Przynosi optymizm. Kolor „przeciwzmęczeniowy”. Z dobrym rezultatem może być stosowany w takich dolegliwościach psychicznych jak: pesymizm, zniechęcenie, apatia. Aktywizuje umysł, rozwesela:)

Składniki (na ok. 2 szklanki):
* 2 dojrzałe owoce kaki
* 2 pomarańcze

Kaki obrać cieniutko ze skóry, pokroić na kawałki i wrzucić do blendera. Z pomarańczy wycisnąć sok i dolać go do owoców. Wszystko zmiksować. Jeśli będzie bardzo gęste można dodać wody mineralnej.
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz